Lion Toys, bouwer en leverancier van schaalmodellen

Ziet u het al voor u? Uw eigen vrachtwagen, maar dan in miniatuur, op uw bureau, uw kast of een andere mooie plek in óf buiten uw kantoor. Lion Toys maakt een prachtig schaalmodel van uw vrachtwagen.

Een extra blikvanger is uw eigen huisstijl die, geheel volgens uw richtlijnen, een prominente plaats krijgt op de wagen. Ook een bedrukking met een specifieke boodschap, afgestemd op uw doelgroep, is mogelijk. U heeft dan een ideaal premium voor het introduceren van speciale acties naar uw bestaande of nieuwe klanten.

Met een schaalmodel van Lion Toys heeft u iets zeer exclusiefs met een hoge attentiewaarde in handen.

 

Zes decennia

Lion Toys is een bekende naam in de professionele markt van miniatuur vrachtwagens. Al 60 jaar brengen wij onze opdrachtgevers in verrukking met onze schaalmodellen, stuk voor stuk vervaardigd met de nodige vakbekwaamheid en precisie. De modellen die de productievloer verlaten worden wereldwijd gewaardeerd door een brede groep opdrachtgevers.

 

Missie

Hoogwaardige producten maken, geheel naar de wens van de klant.
Een exacte afspiegeling van het origineel, geen spiegel, geen lampje ontbreekt.
Of een ingetogen exemplaar, mooi in zijn eenvoud.
Allemaal gemaakt vanuit dezelfde kerngedachte: solide en authentiek.

Daar ligt onze uitdaging

We verwerken al onze kennis en ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van schaalmodellen en maken er een tijdloos relatiegeschenk van. Daar ligt onze ambitie.Museum

Wilt de modellen uit heden én verleden een keer ‘live’ en in het echt bekijken? Dat kan! Breng in dat geval een bezoek aan het Museum / Winkel in De Lier.

Uiteraard kunt u ook op zaterdag alle modellen uit onze webshop bekijken en eventueel direct afrekenen en meenemen. Tevens hebben wij exclusieve modellen in onze winkel/museum die niet op voorraad zijn in de webshop.
In ons museum vindt u modellen van Lion Toys, Tekno, Diamond Label en TWH Collectibles.

Openingstijden museum / winkel:
Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Toegang gratis.

 

 

Geschiedenis

1946: Oprichting Lion Toys door Arie van Leeuwen. In de beginjaren worden vooral speelgoedrails en personenauto’s vervaardigd door de bevlogen Van Leeuwen. Goed en professioneel vakmanschap kenmerkt vanaf het begin het bedrijf.

1958: Oprichter Arie van Leeuwen verhuist met zijn bedrijf Lion Toys van Wassenaar naar Nistelrode en investeert in de eerste moderne spuitgietmachine. De orderstroom neemt toe en er komt een tweede productielocatie bij in Dinther.

1992: Arie van Leeuwen overlijdt. Zijn vrouw en dochter nemen het bedrijf over, maar het gemis aan de bedenker van de typische ‘Lion-snufjes’ is groot.

1994: Peter Vijverberg en Henk van der Muil nemen Lion Toys over en vestigen het bedrijf met een nieuwe fabriek in 1998 in Uden. De ontwikkeling van nieuwe modellen wordt enthousiast opgepakt.

2009: Lion Toys wordt overgenomen door het Udense IBN-productie. Zowel Peter Vijverberg als Henk van de Muil blijven verbonden aan Lion Toys.

2010: Lion Toys wordt overgenomen door Tekno B.V. 
Lion Toys Nieuws
Oliebollendagen 2018
11-12-2018

Als afsluiting van ons jubileumjaar nodigen wij
...

»Lees meer
Handmodel GussAS
01-11-2018

Handmodel GussAS:
...

»Lees meer
Job Event
18-10-2018

Job Event voor werkzoekenden in de transport of
...

»Lees meer
Museum gesloten op 29-09-2018
28-09-2018

I.V.M. een besloten feest is ons museum op 29-
...

»Lees meer
Tekno 90 jaar!
24-08-2018

Save the date!

...

»Lees meer